درباره فناوری ویپ (VoIP) چیزی شنیده‌اید؟ منظور همان فناوری تازه‌ای است که می‌تواند با انتقال صدا روی بستر شبکه به توسعه ارتباطات در کسب‌وکارها کمک چشم‌گیری کند. شرکت‌ها و ادارات مختلف برای ارتباطات تلفنی‌شان از این فناوری استفاده می‌کنند. مکالمات تلفنی که بر بستر شبکه‌های رایانه‌ای برقرار می‌شوند به کیفیت تعامل با مخاطبان و مشتریان منجر می‌شوند و نتایج بسیار بهتری نسبت به استفاده از ابزارها و راه‌کارهای قدیمی‌تر ارتباطی فراهم می‌کنند. برای درک بهتر چنین امکانی و البته خدمات مربوط به آن مثل سیستم تلفن VoIP، خوب است که کمی در تاریخ عقب برویم و از شروع مطرح‌شدن این فناوری برای‌تان بگوییم تا بدانید که VoIP چیست و چه کمکی به‌ کسب‌و‌کارها و سازمان‌ها کرده است. آماده‌اید؟

 

راه‌اندازی سیستم تلفن VoIP به شما کمک می‌کند تا کنترل بهتری بر عملکرد کارکنان‌تان داشته باشید، هزینه‌ مکالمه را کاهش دهید، حتی یک تماس را در شبانه‌روز از دست ندهید و از از سانترال پاناسونیک منسوخ و پرهزینه به یک تکنولوژی ارتباطی نوین مهاجرت کنید. برای دریافت مشاوره رایگان خدمات، پشتیبانی و راه‌اندازی ویپ می‌‌توانید از طریق فرم «تماس با ما»، چت آنلاین یا شماره تماس 02191001955 تماس بگیرید.

 

فناوری ویپ (Voice over Internet Protocol) از کجا شروع شد؟

ویپ راهی برای انتقال صدا روی بستر شبکه است و در زمینه‌های تجاری متنوعی مانند فناوری‌های مرتبط با اینترنت اشیا، در پیام‌رسان‌هایی که امکان تماس صوتی را فراهم می‌کنند و خدمات مدیریت تماس سازمانی کاربرد دارد. اختراع دستگاه انتقال صوت در سال ۱۶۶۷ از سوی رابرت هوک به دنیا معرفی شد. هوک فیلسوفی انگلیسی بود و توانست امواج صوتی را از راه ارتعاشات مکانیکی روی یک سیم (مثل سیم ساز) تولید و منتقل کند. بعد از طرح خلاقانه این فیلسوف، دنیا چندین‌وچند سال را در انتظار ماند تا امکان برقراری ارتباطات صوتی به شکل‌وشمایل امروزی و در قالب فناوری‌هایی مانند ویپ به نتیجه برسد.

در سال ۱۹۶۷ میلادی، نخستین تماس ویپ (VOIP) از راه یکی از نخستین شبکه‌های تلفنی اینترنتی با همکاری فومیتادا ایتاکورا و شوزو سایتو انجام شد. هرچند که تماس برقرارشده آنچنان واضح و باکیفیت نبود اما نوید ظهور خدماتی تازه و فناوری‌هایی با قابلیت رشد بالا را می‌داد.

 

روند توسعه و پیشرفت ویپ (VoIP) چطور بود؟

اگر بخواهیم نگاهی به سیر منظم رشد و توسعه ویپ داشته باشیم به روندی مشابه زیر می‌رسیم:

1) با ظهور و توسعه اینترنت در دهه ۹۰ میلادی، نخستین سرویس ویپ تجاری در سال ۱۹۹۱ و با عنوان اسپیک‌فریلی (speak freely) راه‌اندازی شد.

2) بعد از نخستین سرویس ویپ، برنامه‌های دیگری موسوم به وکال‌چت (vocal chat) و وکال‌تک (vocaltec) هم تلفن‌های اینترنتی بودند که به دنیا معرفی شدند.

3) در سال‌های نخست دهه ۹۰ میلادی، تلفن‌های اینترنتی در حال توسعه و رواج بودند اما هنوز خبری از تماس ویدیویی نبود.

4) فرستادن پیام‌های صوتی از راه اینترنت به تلفن مقصد با روی کارآمدن برنامه ویس‌میل (voicemail) یا همان صندوق صوتی در سال‌های ۱۹۹۶ میلادی رایج شد.

5) در سال ۱۹۹۶، شرکت وکال‌تک هم نرم‌افزار تلفن اینترنتی خود را عرضه کرد. ۲ سال بعد هم این شرکت ظرفیت‌های ارتباطات تلفن به تلفن و رایانه به تلفن را گسترش داد.

دهه ۹۰ میلادی زمان رشد و رونق‌گرفتن ارتباطات صوتی در بسترهای تازه و با بهره‌مندی از فناوری‌های جدیدی بود که قصد تغییردادن معادلات را داشتند. با انتقال اطلاعات صوتی از راه بسته‌های مبتنی بر IP، سرعت و کیفیت تماس‌های صوتی هم افزایش پیدا کرده بود. تماس‌های ویپ رایگان بودند اما در قبل و بعد از مکالمات، تبلیغات تجاری زیادی پخش می‌شد؛ با این‌حال در این زمان نیز میان افراد غیرمتخصص همچنان این سوال مطرح بود که VoIP چیست و آینده آن چگونه خواهد بود.

 

تجاری‌سازی ویپ چگونه انجام شد؟

با توسعه پهنای باند اینترنت و اختراع کدک MDCT (ابزاری برای فرستادن صدا به عنوان داده از راه وب)، ویپ هم پیشرفت شایان‌توجهی نشان می‌داد. فرستادن صدا با وجود چنین اختراع تازه‌ای ساده‌تر از قبل می‌شد و البته کیفیت آن هم بهتر. هرچقدر که کیفیت و سرعت برقراری انتقال صوت از راه ویپ و در بستر شبکه‌ها رشد بیشتری می‌کرد، کاربردش هم در شرکت‌های مخلف بیشتر می‌شد. آمارها نشان می‌دادند که تا سال ۲۰۰۳ میلادی، ۲۵درصد از تماس‌های صوتی از راه ویپ انجام می‌گرفت. هرچقدر که پهنای باند اینترنت بیشتر شود، کیفیت تماس‌هایی که با ویپ برقرار می‌شوند هم بهبود قابل‌اعتناتری را تجربه می‌کنند. در چنین شرایطی، برقراری اتصالات و تماس‌ها کیفیت بهتری پیدا می‌کنند. با رشد اینترنت و شناخته‌شدن ویپ درمیان کاربران و شرکت‌ها، راه برای توسعه و رشد تجهیزات مرتبط با آن هم هموارتر می‌شد. وجود امکاناتی که هم برقراری تماس‌ و ارتباط را مهیا می‌کردند و هم کیفیت و هزینه مطلوبی داشتند، نمی‌گذاشت که هیچ‌چیز ویپ و فناوری‌های تازه مرتبط با آن را به حاشیه براند و کنار بزند. کم‌کم ردپای ظهور فناوری‌هایی در دنیا دیده می‌شد که شکل ارتباطات را به‌کلی دگرگون می‌کردند. در سال ۲۰۰۱، ونیج (Vonage) راه‌اندازی شد و در سال ۲۰۰۳ هم یکی از مهم‌ترین برنامه‌های ارتباطی دنیا یعنی اسکایپ شروع به کار کرد. خدمات ویپ رفته‌رفته رو به بهینه‌شدن پیش می‌رفت. با وجود آن بود که شرکت‌ها و مخاطبانشان می‌توانستند از خدماتی مانند تماس‌های ویدیویی، پیام‌رسانی، اشتراک‌گذاری فایل‌ها و ضبط خودکار تماس بهره ببرند.

 

نقش ویپ در سرویس‌های مدیریت ارتباطات تماس سازمانی چیست؟

سیستم‌های تلفنی سازمانی در گذشته مبتنی بر خطوط مخابراتی آنالوگ یا دیجیتال مراکز تلفن آنالوگی نظیر سانترال پاناسونیک عمل می‌کردند. این سیستم‌ها مشکلات و ایرادات زیادی داشتند و به همین دلیل بود که فناوری ویپ طراحی شد و با تکیه بر امکانات بی‌نظیر و باکیفیتی که فراهم می‌کرد، روزبه‌روز قوی‌تر و کاربردی‌تر می‌شد. با وجود این فناوری، بعد از نصب نرم‌افزارهای آن روی رایانه در سازمان و ارتباطش با شبکه سازمانی، خطوط مخابراتی به خطوط دیجیتالی بدل می‌شوند. این تبدیل‌شدن از راه دستگاه‌هایی مبدلی موسوم به گیت‌وی (Gateway) صورت می‌گیرد. تبدیل خطوط مخابراتی به دیجیتال و امکان برقراری تماس‌های درون و برون‌شبکه‌ای با ویپ به بهینه‌سازی ارتباطات کمک شایانی می‌کند.

 

عملکرد سیستم تلفن ویپ در یک نگاه چگونه است؟

VoIP چیست؟ اصطلاح VoIP مخفف Voice over Internet Protocol و به معنی انتقال صدا بر روی بستر شبکه است.

چه کسب‌وکارهایی از VoIP استفاده کنند؟

سیستم‌ ویپ می‌تواند خدمات رنگینی را در اختیار شرکت‌ها و سازمان‌ها قرار بدهد. برای نمونه، با وجود آن برقراری مکالمات تلفنی در بستر شبکه و افزایش کیفیت تماس‌ها مقدور است. ضبط مکالمات درون و برون‌شبکه‌ای هم با آن انجام می‌شود و پیوندی میان نرم‌افزارها با سرویس‌‎هایی نظیر CRM یا همان سیستم مدیریت ارتباط با مشتریان هم به وجود می‌آید. سیستم‌های تلفنی ویپ با ارائه خدماتی مانند گزارش دقیق مکالمات درون و بیرون از سازمان، کیفیت ارتباطات را بهینه می‌کنند.

کسب‌وکارهای مختلف می‌توانند از فناوری ویپ برای سروسامان‌دادن به ارتباطات درون و برون‌شبکه‌ای خود بهره ببرند. در مواردی که پای رسیدگی به تقاضاهای مشتریان و ثبت سفارش وجود دارد هم چنین فناوری می‌تواند پشتیبانی خوبی از مشتریان و مخاطبان به عمل بیاورد. ویپ با سیستم‌های دیگر هر سازمان، نرم‌افزارهای مختلف و وبسایت‌های فروش خدمات شرکت‌ها در ارتباط قرار می‌گیرد و رنگ‌وبوی تازه‌ای به مدیریت تعاملات سازمانی می‌دهد.

 

سیستم ویپ چه امکاناتی دارد؟

سیستم تلفن ویپ (VoIP) برپایه خدمات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری کار می‌کند. امکانات این فناوری با کدنویسی از سوی متخصصان، فرصت شخصی‌سازی خدمات سیستم مذکور را فراهم می‌کند. امکانات سیستم تلفن ویپ به شرح زیر هستند:

 

مزایای استفاده از ویپ چیست؟

مزایای استفاده از ویپ در سازمان‌ها و برای کسب‌وکارهای گوناگون بسیار است. برای مثال، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

 

آینده ویپ چگونه است؟

سیستم‌های تماس تجاری مدام در حال هوشمندترشدن هستند. ویپ هم در مسیر رشدی دائمی از تغییرات مثبت بی‌نصیب نمانده است. حالا از این فناوری ارزشمند در حوزه‌های تازه‌ای مانند اینترنت اشیا، تولید یخچال‌های جدید، اسکوترهای برقی، تلویزیون‌ها و بلندگوهای هوشمند استفاده می‌شود. ویپ برای رشد پا به میدان گذاشته است و به نظر می‌رسد که فعلا قصد توقف و کنارکشیدن از دنیای فناوری را ندارد. کسب‌وکارهای مختلف با بهره‌مندی از ویپ می‌توانند ضمن برقراری تماس‌هایی سریع و ارزان، کیفیت بیشتری در مدیریت تعامل با مخاطبان به وجود بیاورند. ویپ با ایجاد پیوند میان پلتفرم‌های ارتباطی و تماس موجود در سازمان‌ها راهی برای افزایش مخاطبان و راضی‌کردن مشتریان برندها و کسب‌وکارهای گوناگون است.

 

پرسش‌های متداول در خصوص «VoIP چیست»

ویپ چیست؟

فناوری ویپ که مخفف عبارت Voice over Internet Protocol است، امکان انتقال صدا روی بستر شبکه اینترنت را فراهم می‌کند. مصادیق استفاده از آن هم سرویس‌های ارتباطی پیام‌رسان یا همان مسنجرهایی با امکان برقراری تماس صوتی هستند. از این نرم‌افزارها و تجهیزات در سرویس‌های مدیریت تماس سازمانی استفاده می‌شود.

ویپ اختراع کیست؟

مجموعه‌ای از مهندسان و دانشمندان با ارائه نظریه‌ها و اختراعات مختلف خود منجر به شکل‌گیری ویپ شده‌اند. از جمله این افراد باید به رابرت‌ هوک، گراهام‌بل، فومیتادا ایتاکورا، شوزو سایتو و… اشاره کرد.

نخستین سرویس ویپ چه بود؟

نخستین سرویس تجاری ویپ موسوم به اسپیک فریلی (Speak Freely) بود که در سال ۱۹۹۱ راه‌اندازی شد.

علت فراگیری و شهرت ویپ چیست؟

کیفیت تماس بهتر، مطمئن‌تربودن ارتباطات و امنیتشان و دسترسی بالای این سیستم در کنار کارایی آن و البته قیمت مقرون‌به‌صرفه باعث شهرت و محبوبیتش شده است و همین موضوع باعث شده است تا افراد بیشتری به‌دنبال این سوال باشند که واقعا VoIP چیست؟

 

فناوری VoIP چیست و چه کمکی به سازمان‌ها می‌کند؟

همانطور که در ابتدای این مقاله گفته شد، ویپ یک فناوری نوین برای انتقال صدا روی بستر شبکه است. فرقی ندارد که این شبکه داخلی یک شرکت، خانه یا اینترنت باشد؛ در هر صورت امکان ارتباط صوتی از طریق یک سرور مرکز برقرار خواهد شد. این تکنولوژی در سرویس‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد که شاید تا به‌حال به آن توجه نکرده باشید. به‌عنوان مثال پیام‌رسان‌هایی که امکان مکالمه صوتی دارند، یکی از سرویس‌های روزمره‌ ما هستند که از ویپ استفاده می‌کنند. مهمترین استفاده این تکنولوژی در سیستم تلفن VoIP است که سازمان‌ها برای مدیریت تماس‌های ورودی و خروجی خود استفاده می‌کنند. در این مقاله به‌شکل کامل به سوال VoIP چیست و مزایای آن در سازمان‌ها و کسب‌و‌کارها پاسخ دادیم، امیدواریم مورد توجه‌هان قرار گرفته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *