سیستم تلفن VoIP از آن فناوری‌های تازه‌ای است که اگر درباره‌اش بیشتر بدانید و با آن آشنا شوید، دیگر به‌سمت هم‌تای سنتی‌اش یعنی سانترال پاناسونیک نخواهید رفت. VoIP مخفف عبارت Voice over Internet Protocol و به معنای انتقال صدا روی بستر شبکه است. خروجی سیستم تلفن VoIP سیستم به‌طور کامل شبیه تلفن‌های معمولی است با این تفاوت که انتقال صدا از راه شبکه شکل می‌گیرد. دیگر خبری از انتقال با سیم‌کشی نیست و شرکت‌های ارائه‌دهنده این خدمات از شبکه داخلی و اینترنت استفاده می‌کنند. سیستم‌های ویپ دارای انواع مختلفی هستند. اگر قصد استفاده از آنها را دارید، باید با این موارد آشنا باشید. در ادامه مطلب، برای‌تان درباره انواع سیستم تلفن VoIP خواهیم گفت. به مزایا و معایب هریک هم اشاره خواهیم کرد. با شناخت این موارد در انتخاب، هوشیارانه‌تر عمل خواهید کرد.

[lwptoc]

اگر به دنبال یک سیستم تلفن تحت‌شبکه کارآمد با امکاناتی مثل گزارش‌گیر حرفه‌ای، صف تماس، تلفن گویا، نظرسنجی و… هستید، پیشنهاد می‌کنیم همین حالا با مشاوران سپنتا از طریق شماره 02191001995 یا فرم «درخواست مشاوره رایگان» تماس بگیرید و در کنار دریافت مشاوره و استعلام قیمت، دموی مرکز تلفن VoIP سپنتا را نیز مشاهده کنید.

مرکز تلفن ویپ سخت‌افزاری

یکی انواع سیستم تلفن VoIP به‌شکل سخت‌افزاری کار می‌کند. به‌عبارت دیگر؛ سخت‌افزاری وجود دارد که نقش سیستم تلفنی ویپ و مبدل را به‌طور هم‌زمان ایفا می‌کند. در مقابل، برای نصب و راه اندازی VoIP از نوع نرم‌افزاری به تجهیزات و زیرساخت‌هایی نیاز است. از جمله امکانات پیش‌فرض برای چنین سیستمی باید به موارد زیر اشاره کنیم:

تعداد خطوط شهری و دستگاه‌های آنالوگ مختلفی می‌توانند به این سیستم متصل شوند؛ همه‌چیز در این زمینه به نوع سیستم وابسته است. برای مثال، اگر بخواهید که چند دستگاه فکس و تلفن پاناسونیک را به مرکز تلفن سخت‌افزاری وصل کنید و از خط E1 هم این خدمات را بخواهید، در صورتی که مرکز تلفن شما از تمام این‌ها پشتیبانی کند دیگر نیاز به هیچ سخت‌افزاری ندارید.

مزایای مرکز تلفن ویپ سخت‌افزاری

معایب تلفن‌های ویپ سخت‌افزاری

مرکز تلفن ویپ نرم‌افزاری

سیستم‌های تلفن ویپ نرم افزاری هم نمونه دیگری هستند که امکان شخصی‌سازی سیستم با نیازهای کاربران را فراهم می‌کنند. به‌سادگی می‌توانید این سیستم را به سرویس‌های درون‌سازمانی‌تان متصل کنید. این مرکزهای تلفن تنوع خوبی دارند و دست‌تان را در انتخاب باز می‌گذارند. پای نرم‌افزارهایی در مدیریت سیستم تماس از این نوع به‌میان است و از همین روی، امکان ایجاد تغییرات لازم و موردعلاقه متناسب با نیازتان وجود دارد. در ایران، دو نوع سیستم تلفن نرم‌افزاری وجود دارد که یکی حالت کدباز دارد و به‌طور رایگان قابل‌دسترسی است. نوع دیگر هم از سوی شرکت‌ها طراحی و ارائه می‌شود. نمونه دوم گزینه بهتری برای استفاده است چون خدمات بهتری نسبت به نسخه‌های رایگان ارائه می‌کند و از سوی دیگر، امکان پشتیبانی از خدمات هم وجود دارد و در صورت بروز مشکلات می‌توانید از کمک شرکت استفاده کنید.

مزایای مرکز تلفن ویپ نرم افزاری

معایب مرکز تلفن ویپ نرم افزاری

مرکز تلفن ویپ نرم افزاری

مرکز تلفن ابری

یکی دیگر از انواع سیستم‌ تلفن VoIP هم از نوع ابری یا در اصطلاح Hosted PBX است. این سیستم‌ها خدمات خود را مبتنی بر رایانش ابری انجام می‌دهند. سرور و تجهیزات این سیستم در محل شرکت قرار نمی‌گیرد بلکه روی سرورهای شرکت ارائه‌دهنده خدمات مستقر می‌شوند. برای استفاده از خدمات آن هم باید حق اشتراک بپردازید. نوع اشتراک‌ها هم متنوع هستند؛ اشتراک فصلی، سالیانه و… . در چنین سیستمی، کسب‌وکارها از راه شبکه به سیستم تلفن ابری وصل می‌شوند و تمام نیازهای شبکه از جمله احتیاجات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری یا امنیت و به‌روزرسانی سیستم از سوی شرکت ارائه‌دهنده خدمات انجام می‌شود.

 

در ایران، دو نوع سیستم تلفن نرم‌افزاری وجود دارد که یکی حالت کدباز دارد و به‌طور رایگان قابل‌دسترسی است. نوع دیگر هم از سوی شرکت‌ها طراحی و ارائه می‌شود. نمونه دوم گزینه بهتری برای استفاده است چون خدمات بهتری نسبت به نسخه‌های رایگان ارائه می‌کند و از سوی دیگر، امکان پشتیبانی از خدمات هم وجود دارد و در صورت بروز مشکلات می‌توانید از کمک شرکت استفاده کنید.

مزایای مرکز تلفن ابری

معایب سیستم تلفن ابری

کدام یک از انواع مرکز تلفن VoIP بهتر است؟

جمع‌بندی: «کدام یک از انواع مرکز تلفن VoIP بهتر است؟»

هریک از انواع مرکز تلفن تحت شبکه مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. باید ببینید که نیازهای کسب‌وکارتان چیست و کدام مورد در راستای رساندن شما به اهداف کاری‌تان گزینه مناسب‌تری است. در واقع، باید بدانید که حکمی کلی درباره انتخاب یکی از انواع سیستم تلفن VoIP وجود ندارد. با بررسی شرایطی که هر یک از سیستم‌ها ارائه‌ می‌کنند، دست به انتخاب گزینه مناسب بزنید. اولویت‌های هر کسب‌وکار با دیگری متفاوت است و نمی‌توان نسخه‌ای کلی برای همه پیچید. ببینید که کدام‌یک از انواع سیستم‌های تلفن مبتنی بر بستر اینترنت برایتان گزینه مناسب‌تری است. با نیازسنجی فعالیت و اهداف خود به بهترین انتخاب از میان این خدمات متنوع خواهید رسید. انتخابتان کدام است؟ فکر می‌کنید که چه موردی به احتیاجات و اولویت‌هایتان پاسخ بهتری می‌دهد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *